שמי דניאל גלר לוי, ואני פסיכולוג קליני (לאחר התמחות) וקנדידט לאנליזה יונגיאנית במכון הישראלי לפסיכולוגיה יונגיאנית. אני מטפל בנשים וגברים בכל הגילאים, כאשר עיקר עבודתי מתמקדת בילדים בוגרים, בני נוער, מתבגרים ומבוגרים.
אני מגלה שאנשים פונים אליי בעיקר במצבים אקוטיים ומשבריים בחייהם – רגעים שבהם החיים מרגישים בלתי נסבלים או מורכבים במיוחד. בין התסמינים והקשיים הנפוצים שמביאים אנשים לטיפול ניתן למנות חרדה על כל גווניה, דיכאון, אובדן, ופוסט-טראומה (אקוטית או מורכבת). פעמים רבות, הקשיים באים לידי ביטוי בתחומים שונים בחיים: בעבודה, בזוגיות, במעגלים חברתיים, בהורות, או בתחומים הקשורים לזהות עצמית ולדימוי עצמי.
במצבים כאלו יש צורך לגעת בזיכרונות, תחושות, או חוויות מוקדמות ומאוחרות, שעתידים להוביל לכאב נפשי רב. לא פעם, אנו נוטים להימנע מאזורים אלו, במודע או שלא במודע. יחד עם זאת, דווקא המגע עם החומרים האישיים ״המודחקים" הללו – הוא זה שמניע אנשים לפנות לפסיכותרפיה.
הטיפול הפסיכולוגי מאפשר להיכנס למקומות האלו בתוך סביבה בטוחה, קבועה ומקצועית, המבוססת על קשר בינאישי. עם הזמן, ובהתמדה, נבנה אמון שמאפשר להישען על המרחב הטיפולי ולעבוד לעומק, עם האפשרות לגעת באזורים העמוקים והמורכבים ביותר בנפש. אני מאמין כי כל שינוי משמעותי הוא תהליך מתמשך הכרוך בכאב נפשי, לעיתים עד כדי תחושת אובדן העצמי כפי שהיה מוכר עד אותו רגע.
לפי תפיסתי, טיפול הוא מסע אל העצמי. זהו תהליך מורכב שבו אנו לומדים להכיר לא רק את הצדדים שאנו גאים בהם ורוצים להציג לעולם, אלא גם את החלקים שאנו מתביישים בהם, שאנחנו מנסים להסתיר מאחרים – ולעיתים קרובות, גם מעצמנו. ההיכרות עם כלל הצדדים שבתוכנו, כולל מאוויים ודחפים כמוסים לצד מנגנוני ויסות שמאפשרים תפקוד חברתי, היא חלק בלתי נפרד מהתהליך הטיפולי.
אני מודע לסטיגמות שקיימות סביב טיפול פסיכולוגי, כמו "פנייה לטיפול היא סימן לחולשה" או "טיפול יגרום לתלות במטפל". למרות שאני מבין את החששות הללו, אני רואה בהם אמונות שגויות. טיפול פסיכולוגי אינו סימן לחולשה, אלא אם כבר, סימן לבגרות ורצון לשינוי.
אני מזמין אתכם לפנות אליי ולהתנסות בטיפול פסיכולוגי. בפגישות הראשונות נערוך יחד אינטייק – שיחה מעמיקה על ההיסטוריה האישית, האתגרים והקשיים שהובילו לפניה לטיפול – ונבחן יחד את האבחנה, הפוטנציאל הטיפולי, כמו גם את המוטיבציה, הנכונות, והמוכנות, להיכנס לתהליך טיפולי. חשוב לציין שטיפול הוא מערכת יחסים ייחודית: למרות שהיא לא סימטרית היא הדדית, ולכן היא דורשת מחויבות מצד שני הצדדים.
-לימודי אנליזה יונגיאנית במכון הישראלי לפסיכולוגיה יונגיאנית.
-הכשרת CBT אינטגרטיבי – קרוב חוויה וממוקד רגשות, תוכנית דו- שנתית, אוניברסיטת חיפה בשיתוף איט״ה.
- מוסמך תואר שני (MA) בפסיכולוגיה קלינית, במסלול עם תיזה, ובהצטיינות, באוניברסיטת רייכמן.
- מוסמך תואר שני (MA) בפסיכולוגיה חברתית, במסלול עם תיזה, ובהצטיינות, באוניברסיטת רייכמן.
- בוגר תואר ראשון (BA) במדעי ההתנהגות במכללת תל אביב יפו. סימסטר מורחב באוניברסיטת ניו-יורק (NYU).
- מתמחה בפסיכולוגיה קלינית, המחלקה הפסיכיאטרית ילדים ונוער , תל השומר.
- פסיכולוג ׳פנימיית שבילים׳, פנימייה פוסט-אשפוזית קצה, נתניה.
- פסיכולוג ׳פנימיית רכסים׳, פנימייה פוסט-אשפוזית קצה, נתניה.
- פסיכולוג חטיבה ותיכון ׳כפר הנוער ויצו ניר העמק׳.
- פסיכולוג חטיבה ותיכון ׳רב תחומי עמל עמק חרוד׳.
- מתמחה בפסיכולוגיה קלינית, תחנת העמקים – השירות הפסיכולוגי.
- מתרגל סמינר מחקרי בחרדה חברתית במסלול הישראלי והבינ"ל, ומנחה סטודנטים לכתיבת עבודת התיזה לתואר מוסמך בפסיכולוגיה קלינית וחברתית, המרכז הבינתחומי הרצליה.
- פרקטיקום ב"רמת חן", מרפאה לבריאות הנפש, תל אביב.
- פרקטיקום בקליניקת "המרכז הבינתחומי הרצליה".
- פיתוח תוכן ומחקר, "מרכז מיטיב" בשיתוף פעולה עם המרכז הבינתחומי הרצליה.
- פרקטיקום במכון "שינוי"- המכון הישראלי לתהליכי שינוי בפרט, במשפחה, ובארגון.
- איט״ה (האגודה הישראלית לטיפול קוגנטיבי התנהגותי).
- הפ״י (הסתדרות הפסיכולוגים בישראל).
- המכון הישראלי לפסיכולוגיה יונגיאנית.