מכון מרווה מציע טיפולים נפשיים, פרטניים וקבוצתיים וליווי נפשי למגוון אוכלוסיות:
• מי שמבקש להיפרד מקשר זוגי מתעלל
• מי שמתמודד עם השלכות של התעללות בעברו
• מי שעבר התעללות בטיפול נפשי/פיזי
• מי שמתמודד עם בן משפחה עם מאפיינים נרקיסיסטיים/פסיכופתים
• יוצאי כתות
• המתמודדים עם פגיעה מינית
• המתמודדים עם פוסט טראומה מורכבת
• המתמודדים עם חרדה/דיכאון
• ייעוץ זוגי לזוגיות חדשה אחרי התעללות
• הדרכת הורים
את המכון מובילה אפרת הראל היימן, פסיכולוגית קלינית מומחית, מלמדת באוניברסיטת בר אילן בקורס על התעללות נפשית, ומומחית בטיפול בCPTSD בעקבות התעללות. המטפלים והמטפלות במכון מרווה בעלי ניסיון קליני נרחב בטיפול בטראומה ובנפגעי מערכות יחסים וכל אחד מהם עבר הכשרה ייחודית במסגרת המכון. המכון פועל בפריסה ארצית בקליניקות ברחבי הארץ ובטיפולי אונליין.
התעללות עלולה ללבוש צורות רבות בין אם בקשרים אינטימיים זוגיים או משפחתיים ובין אם בקשרים מסוגים אחרים כגון קשרי עבודה ומסחר. אנשים יכולים להיקלע למערכות יחסים מתעללות מבלי לדעת שזה סוג מערכת היחסים בה הם לוקחים חלק, ורובם אף בטוחים זמן רב שהם במערכת יחסים מיטיבה. אנשים שנקלעו לקשר כזה, לעתים מגלים זאת רק לאחר הקשר או לקראת סופו. השלכות של קשרים מתעללים מביאות איתן התמודדות מורכבת מאד הדורשת לרוב שיקום והחלמה שכוללים טיפול נפשי לעיבוד הטראומה, להבנה ולצמיחה לכיוון של עתיד מחודש. מכון מרווה נפתח מתוך צורך בצוות מטפלים שיהיו בעלי הבנה וידע בנושא מורכב ומתעתע שכזה כדי שיוכלו ללוות ולטפל בנפגעים באופן המיטיב והמקצועי ביותר.
מקרים של התעללות נפשית על ידי אדם עם מאפיינים נרקיסיסטיים או פסיכופתיים עלולים להשאיר אחריהם שובל של הרס נפשי, רוחני, כלכלי ומיני. האדם נותר מבולבל, מתועתע, הלום ומאויים.
כל קשר ייחודי בפני עצמו. בין אם מדובר בקשר הורה-ילד, קשר זוגי, קשר מקרי של נוכלות או עוקץ, יציאה מכת הרסנית או במקרים של פגיעה מינית על כל חומרותיה. למרות השוני, ישנם מאפיינים דומים לכל הקשרים האלו והם תסמיני הטראומה הנפשית איתה מתמודד הקורבן במהלך הקשר ולאחריו.
הימצאות בקשר מתעלל והיציאה ממנו עלולים להביא איתם התמודדות עם תסמינים רבים ומגוונים כגון חרדה לא מוסברת, בלבול רב, "פרנואידיות", חוסר שקט, דיכאון, פלשבקים, תשישות, סימפטומים גופניים שונים, סיוטים, ערך עצמי ירוד, אובדן תחושת העצמי, תחושות של בושה ואשמה, אובדנות ועוד. אצל הנפגע עלולות לצוץ שאלות כגון "מה בעצם קרה לי", למה דווקא לי זה קרה, עם מי באמת הייתי בקשר? איך נקלעתי לקשר כזה? האם זו הייתה אהבה? איך אוכל לסמוך שוב על אדם אחר? האם יכולתי למנוע את מה שקרה? איך ממשיכים מכאן? ואף חוויה של שינויים עזים בתפיסת העצמי, האחר והעולם.
כל מטופל.ת שפונה למכון עובר.ת שיחת בירור ראשונית עם אשת מקצוע במהלכה מותאמת לו מסגרת טיפולית לפי צרכיו האישיים. כך ניתן להבטיח שכל פונה יקבל את המענה המדויק לו.
כל המטפלים והמטפלות הם פסיכולוגים/עובדים סוציאליים/פסיכותרפיסטים מוסמכים, בעלי ניסיון משמעותי בטיפול בנפגעי מערכות יחסים.